studio IN | spletne strani | grafično oblikovanje |
Sličice
Info

Grafično oblikovanje

Izdelava logotipa, izdelava vizitke, izdelava celostne grafične podobe (CGP), nalepke, žigi, majice, spletno oglaševanje.

Grafično oblikovanje je nekaj kar razume vsak, kar se zdi, da lahko dela vsak, a v resnici obstaja le majhen odstotek ljudi, ki so kos potrebam trga.

Čeprav zgleda preprosto, je daleč od tega in to lahko povemo iz lastnih izkušenj. Včasih se namreč zgodi, da končni izdelek izgleda, kot da je nekdo zanj porabil 3 minute dela. Morda je tako tudi res, a pot do tega je bila gotovo trnova in marsikdo si ne predstavlja ozadja. Če ima vizitka sivo podlago, ob levem robu zeleno črto, na sredini pa z logotipom poravnane podatke lastnika vizitke, je sama izdelava res vzela oblikovalcu ne več kot nekaj minut. Ampak, da je prišel do končne oblike je najverjetneje zamenjal 10 barv, 10 različnih slogov pisav, raziskoval tržno nišo in na koncu naredil 10 različnih dizajnov med katerimi je nato izbral enega, katerega je posredoval naročniku.

Prava in smiselna izbira tipografije glede na sporočilo in vrsto sporočila, prava izbira slik ali včasih morda še bolje, ilustracij in ja predvsem pravilna izbira ter pravilna uporaba barv.

Grafično oblikovanje je neka vrsta komunikacije med uporabnikom in storitvami, izdelkom oziroma sporočilom. Dobro oblikovanje mora preko vizualizacije pritegniti pozornost uporabnika in ga spodbuditi k dejanju, bodisi je to nakup, klic ali pa morda samo osveščanje uporabnikov. Oblikovanje je tako smiselna postavitev elementov v smislu, da bodo le-te dobili najboljši odziv naslovnika.

Spletno oblikovanje

Spletno oblikovanje je na spletu zelo pomemben element.

Veliko strani ima sicer ustrezno funkcionalnost, vendar pa to ni dovolj za visoko in učinkovito prodajo!

V podjetju  sledimo modnim zapovedim, ki pripomorejo, da smo vselej najelegantnejši pri naših storitvah, naše zadovoljne stranke pa dosegajo izredne prodajne rezultate. Prav zato ni nič kaj neverjeten podatek, da smo se v zadnjih letih specializirali in naše znanje iz tiskovin prenesli na splet, kjer pa so zadeve še zahtevnejše. Nič ni lepšega kot oblikovati letak ali oglas za revijo. Na spletu je vse drugače. Elementi morajo biti aktivni in odzivni, prehod elementa z miško mora sprožiti neko minimalno funkcijo, ozadje in nasploh vsak piksel ni treba, da je statičen. In ko enkrat dosežemo vse to, smo še vedno daleč od konca. Poskrbeti je namreč potrebno, da se bo vse odlično prilagajalo različnim vrstam zaslonov, bodisi so to veliki ekrani, zasloni na malih prenosnikih, tabličnih računalnikih ter telefonih tako v pokončnem kot ležečem položaju.

Izdelava logotipa

Logotip je grafični element, včasih tudi samo beseda, besedna zveza ali znak.

Da začnemo ustvarjati je potrebno definirati barvo / barve, posamezna razmerja med elementi ter samo obliko logotipa.

Nauk je, da se ne oklepamo modnih muh, tipografije, barv, oblike in nasploh takih in drugačnih komplikacij. Tako kot barva mora biti tudi pisava čimbolj preprosta. Senčenje, prelivanje barv, uporaba 3D simbolov, vse bo šlo iz mode, prišlo nazaj in spet zamrlo. Sama preprostost bo pa še vedno naprej prevladovala.

Logotip je najbolj prepoznavno sredstvo podjetja. Praktično vsako podjetje ima svoj logotip, ki ga lahko vidimo na raznih pogodbah, cenikih in reklamnih materialih, kot so na primer poslovne vizitke, informativni priročniki, letaki, plakati ipd…
V primeru, da že imate obstoječi logotip pa bi ga radi le renovirali oziroma prenovili, lahko le posodobimo in nekoliko obnovimo vaš logotip. Naše grafično oblikovanje je namreč zelo fleksibilno, saj je stranka vedno na prvem mestu.
Logotipi so pomembni tudi zato, ker se tako podjetje svojim partnerjem in strankam vizualno vselej enako predstavi in postane prepoznaven ravno po logotipu. Za širšo prepoznavnost so zato logotipi ključnega pomena. Logotip je lahko namenjen posameznemu izdelku ali pa celotnemu podjetju.

Oblikovanje vizitk

Seveda na svetu ni oblikovalca, ki ne izdeluje in oblikuje vizitk, katerih namen je pritegniti veliko pozornosti in o katerih se bo še veliko govorilo!

Vizitka je v večini primerov prvi fizični kontakt s potencialno stranko in ta je vselej še kako pomemben, zato bi bilo škoda, da ne bi dala dobrega vtisa.

 Ne bodite eden tistih, ki si vizitko oblikuje sam v wordu in misli, da je pomembna le vsebina. To je daleč od resnice!
Pravzaprav obstaja zelo velika verjetnost, da vizitke ne boste znali pripraviti za tisk kakor jo sprejemajo tiskarske naprave in boste na koncu imeli strošek pretvorbe v pravo obliko za tisk. Strošek, ki bi ga lahko namenili raje oblikovanju vizitke, ki bi izžarevala profesionalnost in unikatnost, ko bi jo dali v roke morebitnemu bodočemu poslovnemu partnerju.